Puheeni vihreiden puoluekokouksessa 26.5.2013

Hyvä puoluekokousväki, nyt en runoile.

Meillä Espoossa ei ole enää turvakotia, mutta se saattaa olla jopa hyvä!

Vuoden alusta alkaen meillä on kaupungin omana toimintana OmaTila-palvelu, joka on lähtenyt hyvin käyntiin. Asteikolla 1-10 huonoin asiakkaiden antama arvosana koko palvelukokonaisuudesta on 9. Tämä edellinen lähinnä tiedoksi, sillä Espoon ratkaisu aiheutti aikanaan kuohuntaa.

Se mistä ihan oikeasti haluan puhua, on turvakotien hinnat asiakkailleen. Monet eivät tiedä mitä, tai että se ylipäätään, maksaa. Espoossa se maksoi 32,60 aikuiselta ja 16,30 lapselta per vuorokausi, sisältäen palveluiden lisäksi ruuan.

OmaTila-palvelu on asiakkailleen ilmainen. Ja näin sen kuuluu ollakin, sillä on kohtuutonta, että aikuista ja kahta lasta veloitetaan melkein 80 vuorokaudessa siitä, että eivät voi asua kotonaan. Jos tilanteen aiheuttaja, pääsääntöisesti pariskunnan toinen osapuoli, joutuu tekonsa seurauksena kiinniotetuksi tai jopa pidätetyksi, hänelle ei koidu tästä mitään kuluja. Ruokahuoltokin pelaa. Toki, hän on menettänyt vapautensa, mutta osittain sen on menettänyt jokainen turvakotiin hakeutuvakin. Heiltä on viety koti.

Toivon, että kukin vihreä mahdollisuuksiensa mukaan ajaa maksuttomia turvakotipalveluita kotikunnassaan. Tulon menetystä kompensoi myös laskutuksesta koituvien kulujen loppuminen. On kohtuutonta, että akuuttia apua tarvitsevaa laskutetaan tai juoksutetaan täyttämässä harkinnanvaraisen tuen hakemusta, jotta kunta saisi perittyä, sosiaali- ja terveystoimien budjetit huomioiden, häviävän pieniä summia.

Kiitos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: