Kuntavaalit 2017

Vahva vihreä mies valtuustoon.
Valitse turva, terveys ja tasa-arvo.

Merkittävin osa työuraani on kulunut poliisina digitaalisen todistusaineiston äärellä kaikenlaisissa rikosjutuissa. Vapaa-aika taas kuluu perheen, politiikan ja tasa-arvotyön äärellä. Näistä kokemuksista kumpuavat myös vaaliteemani.

Turva ja turvallisuus on perustarve, joka koostuu ennen kaikkea siitä, että ihmiseen ei kohdistu uhkaa ja toisaalta yllättävässä tilanteessa, esimerkiksi terveyden tai työpaikan mennessä, kaikki muu ei mene. Kunnalla on merkittävin rooli arjen perusturvallisuuden säilyttämisessä ja joillakin sektoreilla, myös sote-uudistuksen jälkeen. Pitämällä ihmisistä huolta pidämme Espoon edelleen yhtenä Suomen turvallisimmista kaupungeista.

Terveys on se perusta, jolle ihminen rakentaa elämänsä. Matkan varrella tämä perusta kaipaa yleensä pienempää tai suurempaa huoltoa tai tukea. Tämän tuen on oltava edelleen kaikille mahdollisimman tasavertaisesti saatavilla. Jos sote-uudistus etenee kuten on kaavailtu, niin jatkossa kunnan rooli on ennen kaikkea sairauksien ennaltaehkäisyssä. Espoossa lähtökohdat ovat hyvät, onhan meillä Suomen terveimmät ihmiset, mutta parhaintakin voi edelleen parantaa.

Tasa-arvo, tai oikeammin sen puute, ilmenee yhteiskunnassa monissa eri suhteissa, olit sitten mies, nainen, sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluva, työtön, vanhempi, maahanmuuttaja, vammainen, jotakin muuta tai kuten usein: useampaa kerralla. Tasa-arvotyön tarkoitus on taata yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet kaikille. Kunnalla on erinomainen mahdollisuus puuttua moniin epätasa-arvoisiin tilanteisiin ihmisten arjessa, jos me vain haluamme niin. Ja miksipä emme haluaisi?

Nämä kolme teemaa, turva, terveys ja tasa-arvo, ovat kaikki saman kolmion eri kärkiä. Ne vaikuttavat toisiinsa ja kun kärki vajoaa se vetää helposti kahta muutakin alaspäin. Tämä vaikuttaa sekä ihmisen itsensä että hänen läheistensä hyvinvointiin. Ja kaiken lisäksi maksaa. Pidetään tämä kolmio kunnossa.

Äänestä valtuustoon vahva vihreä mies. Valitse turvaa, terveyttä ja tasa-arvoa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: