Kommenttipuheenvuoroni vihreiden puoluekokouksessa.

Puheen aluksi kehotin puheeni jälkeen katsomaan paitaani, jossa on useita merkityksiä. 

Varsinaiset kommenttini:

Tiedustelulain verkkotiedustelua koskevasta osasta: kyseessä on viimesijainen keino silloin, kun muilla keinoilla tietoa ei ole saatavissa, mutta perusteita tiedonhankintaan on. Erityisesti tämä koskee Suomen viranomaisiin ja yrityksiin kohdistuvaa jatkuvaa, valtiollista kybervakoilua, johon verkkotiedustelu on parhaimmillaan erinomainen työkalu. 
Mutta se varsinainen asia:

Aiemmin pidettiin puheenvuoro, jossa kerrottiin naisiin kohdistuvan väkivallan olevan Suomen suurin ihmisoikeusongelma. Haluan, että naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puututaan. Haluan kuitenkin muistuttaa, että miehen todennäköisyys joutua väkivallan kohteeksi on kaksinkertainen naisiin nähden. Vakavan väkivallan kohdalla kerroin on vielä suurempi.

Vallitseva keskustelu muokkaa ajatuksia ja asenteita ja ne taas ohjaavat yhteiskuntaa. Miesten kohtaamasta väkivallasta ei puhuta läheskään niin paljon, kuin naisten kohtaamasta, vaikka tilastojen valossa olisi syytä. Minulla on itselläni kaksi lasta. Tyttö ja poika. Onko tosiaan niin, että poikani mahdollinen pahoinpitely ei ole niin tärkeä asia kuin tyttäreni? Voiko kukaan vanhempi hyväksyä sellaista? Ei tietenkään. 

Vihreät ovat vihreästi feministinen puolue. Siksipä vihreiden toiminnan tavoite on oltava kaiken väkivallan vähentäminen sillä kaikki väkivallan vähentämiseksi tehtävä työ vähentää kaikkea väkivaltaa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: