Vaalikoneet ja muut kyselyt

Näissä vaaleissa on jokaiselle ehdokkaalle ollut tarjolla niin monia vaalikoneita, että jokaiselle on löytynyt ns. yleiskoneiden lisäksi varmasti jokin omiin vahvuuksiinkin sopiva. Tätä kirjoittaessani olen itsekin jo… lähes kahdenkymmenen vaalikoneen tai kyselyn veteraani.

Vaalikoneissa saatettiin esittää ongelma ja tarjota siihen erilaisia ratkaisuehdotuksia ja pyytää ehdokasta valitsemaan niistä omasta mielestään parhaimmat. Useimmiten esitettiin kuitenkin väittämä, josta sai olla samaa tai eri mieltä. Se kuinka voimakkaasta saman- tai erimielisyydestä oli kyse ilmaisiin usein asteikolla 0-100, jossa 50 tarkoittaa, että ei samaa tai eri mieltä taikka en osaa sanoa.

Toinen vaihtoehto eritellä samanmielisyyttään eri väittämien kanssa on olla täysin eri mieltä, jokseenkin eri mieltä, en osaa sanoa, jokseenkin samaa mieltä tai täysin samaa mieltä. Valotan vastauslogiikkaani näihin hiukan. Jos olen vastannut olevani täysin samaa tai eri mieltä, se ei tarkoita että olisin välttämättä aivan sataprosenttisesti tätä mieltä. Saatan olla 90. Tai 80. Rajatulla asteikolla olen siis ottanut sen, mikä on ollut lähinnä.

Olen mahdollisuuksieni mukaan koonnut tähän alle linkit kaikkiin vaalikone- ja muihin vastauksiini ja täydennän listaa sitä mukaa kun vaalikonevastauksia julkaistaan.

Seuraavissa saat vastaukseni näkyviin kun valitset ensin vaalipiiriksi Uudenmaan vaalipiirin ja haet tai valitset tulokset ja syötät hakukenttään ”Hokkanen Teemu”.

 

Lisäksi Aito avioliitto lähetti seuraavanlaisen viestin:

Toivomme ehdokkailta Kyllä / ei / eos (en osaa sanoa) vastauksia seuraaviin kysymyksiin:
1)Kannatatko eduskunnan päätöstä avioliittolain muuttamisesta sukupuolineutraaliksi? Kyllä / Ei / Eos.
2)Jos tulet valituksi ja uuden eduskunnan äänestettäväksi tulee kansalaisaloite sukupuolineutraalin lain kumoamiseksi äänestäisitkö kansalaisaloitteen puolesta? Kyllä / Ei / Eos.

Johon vastasin:

1) Kyllä
2) Ei
Avioliitto on yhteiskunnan määrittämä yhteiskunnallinen sopimus. Oli jo aika, että yhteiskunta kansalaisaloitteen ja eduskunnan muodossa tekee tästä sopimuksesta tasa-arvoisemman.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: